Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
13 Şubat 2014 Perşembe
STRESE GİRMEYİN GÜL ÇAYI İÇİN
Malum bugün 14 Şubat sevgililer günü :o)
Biliyorum ki kimimiz bu güne önem veriyor, kimimiz anlamsız buluyor, kimimizin sevgilisi var, kimimizin yok ve bundan dolayı strese giriyor...
İşte bugünkü tarifim tam da bu son kısım için önem kazanıyor :o)
14 şubatta gül alamadanız mı? Strese girmeyin.. Gülün çayını yapıp için :o) Gerçekten çok rahatlatır.. Bırakın sinirli olmayı aksine yumuşacık bir insan olursunuz :o)
Şaka bir yana gül çayı gerçekten çok gevşetir. Özellikle stresli dönemlerde bu çayı tüketmenizi öneririm.
Tarife gelince:
Malzemeler (1 kişilik):
1 tatlı kaşığı kurumuş gül yaprakları
1 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
1 su bardağı kaynar suya kurumuş gül yapraklarını atıp 6-7 dakika demliğin ağzını kapatarak demlenmeye bırakın (kesinlikle pişirmeyin, ateş yanmıyor olmalı).
Yeterli süre geçtiğinde çayı süzüp içebilirsiniz.
Kokusunun cazibesine de inanamayacaksınız, gerçekten mis gibi kokuyor.
Ben bu tarifte karışık renkteki gül yapraklarını kullandım. Eğer renginin daha kırmızı olmasını isterseniz kurumuş kırmızı gül yapraklarını kullanmanızı tavsiye ederim.
Kolay gelsin :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder