2 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı un (ben tarifimde tam buğday unu kullandım, başka bir un çeşidi de kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
3 su bardağı kaynar su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Şehriyeleri sıvı yağda biraz rengi pembeleşene kadar kavurun.
Kavrulan şehriyelere unu katıp biraz karıştırın. Tüm unun tam olarak karıştığından emin olun (yoksa topaklanma olur)
Unu da biraz karıştırdıktan sonra kaynar suyu ekleyin (dikkat edin aniden çok buhar çıkıyor elinizi yakmayın :o) Çorbanın altını kısıp ara sıra karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Sarımsakları tuzla iyice dövün.
Şehriyeler yumuşadıktan sonra çorbanın altını kapatıp ezilmiş sarımsakları katın. Biraz karıştırın.
Çorbanız servise hazır.
Servis yaparken sofranızda pul biber, sirke (arzu ederseniz sirkeye de dövülmüş sarımsak katabilirsiniz, çok lezzetli oluyor) ve kruton ekmek bulundurun.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder