Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
29 Ocak 2014 Çarşamba
FIRINDA KUZU İNCİK TARİFİ
Malzemeler (1 kişilik):
1 adet kuzu incik
1 küçük kuru soğan
1 adet kereviz sapı
1 küçük havuç
2 adet defne yaprağı
3 su bardağı kaynar su (inciğin büyüklüğüne göre değişebilir)
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Bir fiske karabiber
Biberiye (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Soğanın kabuğunu soyup 4'e bölün.
Havucun en üst tabakasını temizleyip 2-3 parçaya bölün.
Bir tencereye inciği, havuçları, kereviz sapını, soğanları ve defne yapraklarını koyup, üzerine bir tutam tuz ile 3 bardak kaynar su dökün (önemli olan su miktarının inciğin üzerini kapatması, eğer daha az su inciğin üzerine kapatıyorsa daha fazlasını eklemenize gerek yok). Kısık ateşte, ağzı kapalı olarak yaklaşık 2 saat pişirin (Etin çok yumuşadığını lime lime dökülmek üzere olduğunu göreceksiniz).
İncik piştiğinde dikkatli bir şekilde (inciğin etlerini parçalamadan ve koparmadan) suyun içinden delikli bir kevgirle süzerek alın ve bir fırın kabına koyun.
Teflon bir tavada tereyağını eritin. Tereyağı eridiğinde unu katıp, un hafifçe sararana kadar kavurun.
Kavrulmuş una bir yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı inciğin piştiği sudan, bir tutam tuz ve karabiber katın. Güzelce karıştırın. Boza kıvamında koyulaştığında ocağın altını kapatın (rengi açık mor oluyor, bu rengi yakaladıysanız her şeyi doğru yapmışsınız demektir :o)).
Bir fırça ile teflon tavadaki karışımdan inciğin üstüne ve altına sürün.
Arzu ederseniz tüm sürme işlemi bitince bir tutam biberiyeyi inciğin üstte kalan kısmına gezdirerek dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında inciğin üzeri kızarıp, hafif kabuksu bir yapı oluşana kadar pişirin.
İnciğin en üst tabakasının çıtır çıtır, içinin ise yumuşacık lokum gibi olduğunu göreceksiniz.
Ve inciğiniz servise hazır. Sütlü püreyle birlikte servis yapmanızı öneririm.
Afiyet olsun :o)
Not: İnciğin piştiği su çok vitaminli kemik suyudur. Arzu ederseniz bu suyla şehriyeli pilav ya da ekşili köfte yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder