Malzemeler (3 kişilik):
6 adet taze patates
1 yemek kaşığı dolusu kuru veya taze biberiye
Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Bir fiske karabiber
Bir tutam tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Patateslerin kabuğunu çok iyi yıkayın.
Bir kürdanı patateslerin çeşitli yerlerine 9'ar veya 10'ar defa batırın.
Patatesleri paket yapabileceğiniz büyüklükteki yağlı kağıdı musluğun altında iyice ıslatın. Sonra patatesleri bu kağıda sarın.
Yağlı kağıda sarılmış patateslerin üzerini tamamen sarabilecek büyüklükteki bir alüminyum folyoyu da paketinizin üzerine hava almayacak şekilde kapatın.
Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin (pişirme süresi patateslerin büyüklüğüne göre değişir. Bu tarifte yaptığım patatesler çok küçüktü sadece 20 dakika bile yeterli oldu)
Patatesler yumuşadığında paketi fırından çıkartıp açın. Bu aşamada yağlı kağıdın kenarlarını kase gibi tutun, kısaca yağlı kağıdı çok fazla düzleştirmeyin.
Şimdi patateslerinizin üzerine malzemeler listesinde yazan diğer malzemeleri ekleyin ve güzelce harmanlayın.
Ağzı açık bir şekilde tekrar fırına verin, biberiyeler hafif kızarmaya başladığında fırından çıkartabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Not: Baharat çeşidini kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Biberiye dikensi bir yapıya sahiptir. Bu nedenle iyice kızarmadan yemesi zor olur. Eğer hafif kararana kadar pişirirseniz biberiyeli çıtır çıtır zevkle yiyebilirsiniz :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder